Share

1874 – Ίδρυση



Ο Johann Vaillant ιδρύει τη δική του επιχείρηση στο Remscheid ως γανωματής
και κατασκευαστής αντλίων.

1901 – Μια μακρόχρονη συνεργασία



Από την πρώτη στιγμή, οι εγκαταστάτες από όλη τη Γερμανία και την Ευρώπη επαινούσαν την ποιότητα και την αξιοπιστία των θερμοσιφώνων της Vaillant. Στην έκδοση του 1901 του «Badeapparate» (Συσκευές Λουτρού) υπάρχει μια φράση του Chr. Grunheit, ο οποίος ήδη χρησιμοποιούσε τους θερμοσίφωνες της Vaillant από 1896. Σήμερα, 128 χρόνια μετά, είναι ακόμα ικανοποιημένος με τις καινοτόμες λύσεις θέρμανσης της Vaillant και η εταιρεία του παραμένει συνεργάτης μας μέχρι σήμερα.

1920 – Δεύτερη γενιά



Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας, οι γιοι του, ο Franz και ο Karl Vaillant,
αναλαμβάνουν τη διοίκηση της εταιρείας.

1933 – Τρίτη γενιά


Μετά τον θάνατο του πατέρα του, Franz Vaillant, o Hans Vaillant αναλαμβάνει τη διοίκηση και διοικεί την εταιρεία μαζί με το θείο του Karl. Ο τελευταίος πεθαίνει το 1937.

1953- Εταιρικό ταμείο υγειονομικής ασφάλισης



Η Vaillant ιδρύει το δικό της εταιρικό ταμείο υγειονομικής ασφάλισης.


1954 – “Το σπίτι των τεχνικών”

Η Vaillant κατασκευάζει το «Σπίτι των τεχνικών», πρόδρομο του σημερινού «Κέντρου Τεχνολογίας Johann Vaillant».

1966 – Αλλαγή γενιάς



Τα μέλη της οικογένεια Franz Wilhelm και Karl – Ernst Vaillant γίνονται διευθυντές (μαζί με τον Hans Vaillant). Λίγα χρόνια αργότερα, ο Hans Vaillant αποσύρεται πλήρως.

1968- Μετανάστευση



Μια επιτυχημένη ιστορία ενσωμάτωσης αποτελούν οι «εργάτες εποχικής εργασίας» κυρίως από την Ισπανία και την Πορτογαλία, τους οποίους η Vaillant απασχολεί από το 1960 προκειμένου να επεκταθεί περαιτέρω. Το 1968, ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού αποτελείται από μετανάστες, οι οποίοι γίνονται σημαντικά μέλη της «οικογένειας Vaillant».

2001 – Εξαγορά Hepworth

Η Vaillant εξαγοράζει τον Βρετανικό Όμιλο Hepworth με πολλά brands και εργοστάσια στη Γαλλία (Νάντη), στην Αγγλία (Μπέλπερ) και στη Σλοβακία (Σκαλίτσα). Δημιουργείται ο Όμιλος Vaillant Hepworth , αργότερα Vaillant Group: ένας παγκόσμιος παίκτης και ευρωπαϊκός ηγέτης στους επιτοίχιους και επιδαπέδιους λέβητες φυσικού αερίου.

2011 – Πρόγραμμα Βιωσιμότητας


Ο Όμιλος Vaillant συγκεντρώνει τις δράσεις του για τη βιωσιμότητα στο πρόγραμμα SEEDS – τα αρχικά του οποίου προέρχονται από τις λέξεις: «Βιωσιμότητα», «Περιβάλλον», «Υπάλληλοι», «Ανάπτυξη & Προϊόντα» και «Κοινωνία».  Έτσι, η Vaillant θέτει συγκεκριμένους στόχους βιωσιμότητας στους τομείς του περιβάλλοντος, των υπαλλήλων, της ανάπτυξης και των προϊόντων και της κοινωνίας.

2013- Συνεργασία με τα “Παιδικά χωριά SOS”

Από το 2013, ο Όμιλος Vaillant και ο παγκόσμιος οργανισμός «Παιδικά Χωριά SOS» είναι συνδεδεμένα μέσω μιας διεθνούς συνεργασίας. Η Vaillant έχει ήδη υποστηρίξει τον οργανισμό φροντίδας παιδιών σε 24 χώρες – με σύγχρονη τεχνολογία θέρμανσης και ευρεία γκάμα κοινωνικών έργων. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, το 2018 κατασκευάστηκαν δύο νέα χωριά SOS στα δυτικά της χώρας. Περίπου 70 παιδιά ζουν εκεί. Ο Όμιλος Vaillant έχει εξοπλίσει 15 σπίτια με φιλικές προς το περιβάλλον αντλίες θερμότητας. Επειδή κάθε παιδί χρειάζεται ένα ζεστό σπίτι. 

2016 – Φροντίζοντας για ένα καλύτερο κλίμα



Στη Συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον στο τέλος του 2015, οι εκπρόσωποι όλων των χωρών δεσμεύτηκαν να περιορίσουν την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμούς Κελσίου. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, η Vaillant έχει θέσει ένα νέο όραμα: «Φροντίζοντας για ένα καλύτερο κλίμα. Μέσα σε κάθε σπίτι και στον κόσμο γύρω από αυτό». Με τα προϊόντα και τις λύσεις της, ο Όμιλος Vaillant θέλει να συμβάλλει στη μείωση της κλιματικής αλλαγής.

2018 – Κέντρο τεχνολογίας Johann Vaillant



Κατασκευάζεται το κέντρο τεχνολογίας Johann Vaillant, ένα σύγχρονο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης με τρία κτίρια, εννέα εργαστηρία και 9000 τετραγωνικά μέτρα σε χώρους ελέγχων.

2022 – Συνεργασία με την WWF

Το 2022 συνάψαμε μια συνεργασία με την WWF στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και την Πολωνία, με στόχο τη μετάβαση στο μέλλον της θέρμανσης το οποίο θα είναι παράλληλα και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι  αντλίες θερμότητας θεωρούνται τεχνολογία-κλειδί για την παροχή θερμότητας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Επιπλέον, η Vaillant υποστηρίζει τα έργα προστασίας της φύσης από την WWF για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποικιλίας των ειδών.