Εταιρεία

H ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε. είναι μία εισαγωγική – εμπορική και τεχνική εταιρεία η οποία ασχολείται με εφαρμογές θέρμανσης από το 1975. Από το 2000 είναι ανώνυμος εταιρεία με έδρα την Παλλήνη Αττικής.

Η Θερμογκάζ είναι η αποκλειστική αντιπροσωπεία της Vaillant GmbH για την Ελλάδα και την Κύπρο. Διαθέτει στην Ελληνική αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων της Vaillant τα οποία καλύπτουν την οικιακή και επαγγελματική θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού με καύση αερίου, πετρελαίου, γεωθερμία και ηλιοθερμία. Η Θερμογκάζ, πέραν της Vaillant, αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα μερικά από τα κορυφαία – από πλευράς ποιότητας και μεγέθους – εργοστάσια:

  • Nibe: Αντλίες Θερμότητας
  • Protherm: Επιτοίχιοι λέβητες αερίου συμπύκνωσης
  • Termovent: Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες
  • Heizer: Θερμοσίφωνες αποθήκης αερίου
  • Hidros: Μονάδες Αφύγρανσης & Αντλίες θερμότητας μεγάλης ισχύος
  • Testo: Όργανα μέτρησης
  • Kioto: Φωτοβολταϊκά Πάνελ
  • Innova: Μονάδες Fancoil
  • Oventrop: Συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Calpak: Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Η Vaillant είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές λεβήτων και ηλιοθερμικών συστημάτων στον κόσμο. Με έδρα και 5 εργοστάσια στην Γερμανία, η Vaillant παράγει ποιοτικά συστήματα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού τα τελευταία 140 χρόνια. Διαθέτει πλήρη συστήματα με πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υγραέριο, ηλιοθερμικά, γεωθερμικά, κ.α.. Οι συσκευές της Vaillant διακρίνονται για την ποιότητα, τον κορυφαίο σχεδιασμό, την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν και την αξιοπιστία τους.

Η NIBE είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αντλιών θερμότητας παγκοσμίως.
Με έδρα και εργοστάσιο στην Σουηδία, η NIBE παράγει αντλίες θερμότητας για
θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού.

Η εταιρεία διαθέτει επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό ειδικευμένο στις εφαρμογές αερίων καυσίμων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας (Α.Π.Ε.: γεωθερμία, ηλιοθερμία και φωτοβολταϊκά). Έχοντας πλήρη κατάρτιση και πολυετή πείρα μπορεί να προτείνει και να εφαρμόσει εγκαταστάσεις αερίων καυσίμων, αντλιών θερμότητας και Α.Π.Ε., επιτυγχάνοντας την αποδοτικότερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη λύση για την θέρμανση, τον δροσισμό χώρων και την παροχή ζεστού νερού. Από το 2008 η Θερμογκάζ έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2000 και αποτελεί από το 2009 μέλος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε).

Από το 1975 έως σήμερα η Θερμογκάζ έχει εγκαταστήσει συσκευές αερίου σε χιλιάδες οικίες, καθώς και σε μεγάλα έργα, όπως το έργο αντικατάστασης συσκευών φωταερίου με αντίστοιχες φυσικού αερίου, το οποίο εκτελέσθηκε από την ΕΠΑ Αττικής το 1984, την εγκατάσταση επιτοιχίων λεβήτων στο Ολυμπιακό χωριό το 2002, την εγκατάσταση καυστήρων μικτής καύσεως στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο το 2005 και πολλά άλλα.
Όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυσή της η Θερμογκάζ στηρίχτηκε στην ποιότητα, την υψηλή τεχνολογία και την υπευθυνότητα. Τα συστήματα τα οποία αντιπροσωπεύει είναι ποιοτικά και καλύπτονται από πλήρη και άμεση τεχνική υποστήριξη.

Από το 2016 η Θερμογκάζ υποστηρίζει το EnergyHUB for ALL, μία Πύλη πληροφοριών για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και ταυτόχρονα ένας “Κόμβος” επικοινωνίας μεταξύ των διαφορετικών ενδιαφερόμενων μερών που εμπλέκονται στην ενεργειακή ανακαίνιση των νοικοκυριών.
​Το EnergyHUB for ALL αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REQUEST2ACTION.